PowerSDR: Aangepaste Bandinformatie IARU Regio 1  

  RSS

(@on4amg)
Actief lid
Lid geworden:3 jaar  geleden
Berichten: 4
8 september 2013 18:22  

De standaard weergave van de Amerikaanse indeling van de amateurbanden in PowerSDR is niet altijd even handig daarom ging ik op zoek om deze aan te passen, bij de recentste versies van PowerSDR is alle informatie hierrond in de database opgeslagen.

Opgelet: alle wijzigingen aan de database gebeuren op eigen verantwoordelijkheid, zorg altijd voor een geverifieerde backup zoniet kan elke doorgevoerde personalisatie verloren gaan !

Om de bestaande bandtext definities aan te passen zijn de volgende stappen noodzakelijk:

1. Neem een backup van de bestaande database (Menu item setup - knop export Database), standaard wordt er een bestand met extentie .xml gecreeerd in C:usernameappdataroamingFlexRadio SystemsPower SDR v2.3.5 - copieer dit bestand vervolgens ook op uw desktop. De naamgeving van het database bestand is normaliter database_F5k_serie nummer (in geval van een Flexradio 5000, ik neem aan dat dit voor een 3000 analoog is).
2. Stop en sluit PowerSDR af
3. Ga naar C:usernameappdataroamingFlexRadio SystemsPower SDR v2.3.5
4. Klik met de rechtermuis knop op het databasebestand en kies 'open with' , selecteer de optie 'Wordpad'
5. Open het ingesloten bestand BandText en copieer de inhoud (CTRL-A vervolgens CTRL-C)
6. Zoek met de optie 'find' het woord BandText in het xml bestand
6. Selecteer alle Bandtext gegevens en verwijder deze allemaal -> !! Opgelet: De BandText sectie wordt gevolg door een BandStack sectie, verwijder in geen geval BandStack gegevens !! Indien je een fout maakte of twijfelt, verlaat Wordpad zonder het bestand te bewaren en start opnieuw
7. Voeg de in stap 5 gecopieerde gegevens uit het bestand in
8. Bewaar het database bestand (save) en verlaat Wordpad
9. Start PowerSDR opnieuw op en bekijk de wijzigingen

Uiteraard kan U uw creativiteit verder loslaten op de nieuwe definities door de BandText entries in het .xml bestand aan te passen !

Veel sucses,
Guy - ON4AMG

Update 1/11/2012:
Ondertussen heeft K9DUR een stukje software geschreven 'BandTextEditor' dat een en ander automatiseerd, gratis te downloaden via http://k9dur.rnaconsultingservices.com/Downloads.aspx


ReageerCitaat
  
Bezig