[Sticky] Ervaring  

  RSS

(@on8vp)
Nieuw lid
Lid geworden:1 jaar  geleden
Berichten: 1
29 november 2016 12:04  

Ik ben nu een paar dagen de Flex 6500 aan het testen, exploreren en instellen. Ik moet zeggen dat tot op vandaag dit een hele belevenis is en inderdaad een totaal ander concept is dan de “knopjesradio”!

 

Wat betreft ontvangst totaal onvergelijkbaar met de traditionele ontvangers zonder afbreuk te doen aan de gevestigde merken en waarden. Het is veel minder vermoeiend om naar een clean signaal te luisteren en te horen wat je wil horen tot in de kleinste details.

 

Ik kan enkel vergelijken met de transceivers die ik gehad heb, Icom 7700, 7600, Yaesu FT1000 MP Field, FT5000DX, Kenwood TS480HX.

 

Niet van de minste dus maar voor mij is de Flex 6500, misschien wel opmerkelijk/ongelooflijk voor velen, toegankelijker en gemakkelijker in gebruik.

 

Filters, audio-instellingen, split, EQ parameters in RX en TX,  vermogen, micro-aansluitingen balanced en line, instelling CW etc… zijn in een minimum van tijd ingesteld.

 

En bovenal, men ziet wat men hoort of zegt………….De Panafall is nu al iets wat ik niet meer kan missen en waarom heb ik er zolang op gewacht. …?!Kortom, mijn twijfels om de stap te zetten naar SDR zijn volledig vergruisd en onbestaand.

 

Goed, ik zit momenteel nog in het SDR leerproces en heb enkel SSB en CW geconditioneerd. Het digitale gedeelte doe ik in een later stadium en misschien heb ik je nog nodig…..

 

Volgende stap is de instelling van de SPE 1.3K maar die verwacht ik in januari en kijk er al naar uit om dit in combinatie met de Flex 6500 te gebruiken.

 

 

 

Last but not least;

 

Vergeten we ook de distrubuteur voor de Benelux niet, de service is top, weinig gezien en ervaren in Hamland.

 

De manier waarop je het aanpakt, althans in mijn geval, was/is de key om de stap te zetten naar SDR.

 

Uitleg, informatie, demo en installatie van de software, kortom het totale pakket kan geen enkele twijfelaar onbewogen laten om de stap naar SDR/Flex te zetten! Je aanpak om een pakket aan te bieden( software + hardware + installatie op PC) en recentelijk de verkoop van een PC met software reeds geïnstalleerd aan een voor mij zeer schappelijke prijs is een schot in de roos.

 

Nogmaals bedankt en zeker tot weldra.

 


ReageerCitaat
  
Bezig